Arrector Pili Kas Nedir?



Bir arrektör pili kası, insanlar da dahil olmak üzere tüm memelilerin saç köklerinin yakınında bulunan bir kastır. Kılları yapmaktan sorumlu olan kastır "sona erer". Bu kasın adı, bu gerçeği yansıtmak için   Seo hizmeti  köklerden elde edildi ve "saçın kabarması" anlamına geliyordu. Birçok arrektör pili kası aynı zamanda daralırken, " kaz tüyleri " olarak bilinen olgunun sebebidir . Bu bilinçdışı tepki, soğuk havaya ve muhtemelen korkutucu durumlara tarihsel olarak uyum gösterir.
Vücuttaki tüm tüyler, cildin en üst iki tabakasında bulunan saç köklerinden büyür. Arrector pili kası dermişte , cildin orta tabakasında bulunur ve dermal kök kılıfı boyunca uzanır. Dermal kök kılıfı, saçın kökünü tutan anatomik yapıdır; bu, cildin yüzeyinin altında bulunan saçın bir parçasıdır.
Saç folikülleri, cildin yüzeyine eğimli bir açıda yerleştirilir, bu nedenle cildin üzerinde çıkıntı yapan saç mili, genellikle kollar ve bacaklar gibi yerlerde düzdür. Bir arrector pili kasının kasılmasıyla, saç folikülünü deri yüzeyine doğru bir açıyla daha yakın bir yere çeker . Böylece saç hemen hemen düz veya dik durur.
Arrectores pilorum düz kas hücrelerinden oluşur ve bu nedenle düz kasın bir örneğidir . İnsan hareketini yönlendiren iskelet kaslarının aksine, örneğin düz kas bilinçli veya gönüllü kontrol altında değildir. Düz kasın diğer örnekleri mide ve bağırsakta bulunarak, bilinçsizce sindirim sistemi  Kurumsal Seo  boyunca işlenip beslenmeye çalışır.
Kürklü memelilerde arrector pili kasının kasılması hayvanların soğuktan korunmasını arttırır. Kürkün ciltten arındırılması, cildin yanında sıkışan bir sıcak hava tabakasına neden olur. Bu sıcak hava tabakası, kürke ek olarak başka bir yalıtım tabakası olarak da hareket eder. Kılları kaldırmak da kılları kalınlaştırır.
Bazı hayvanlarda, bu kasın korkuya karşı kasılmasının bir bireyi daha güvenli hale getirebileceği düşünülmektedir. Kürklü saçlar vücudun her tarafında durduğunda, hayvanın daha büyük görünmesini ve böylece olası bir yırtıcıyı caydırmasını sağlayabilir. Bu artık evrimsel tepki, insanlar için soğuk havada veya korkulu durumlarda çok yararlı değildir. Çünkü insanların çoğu memeliden çok daha az saçı var ve çevreleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi oldular.
Vücudun zarar görmesini engellemek için hareket eden Golgi tendon refleksi gibi bir dizi bilinçaltı mekanizması vardır. Elbette, bu reflekslerle sadece çok fazla şey yapabildikleri için kısıtlamalar vardır. Seo uzmanı  Örneğin, bir kişinin kolu aşırı derecede şiddetli bir şekilde sözleşmeli veya uzatılacaksa, herhangi bir refleksin bu tür eylemleri önlemek için yapabilecekleri çok az şey vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Eksenel nedir: