Costovertebral Eklemler Nelerdir?



Kostovertebral eklemler arasındaki üst arka bulunur omurların torasik ait omurga ve posterior göğüs kafesi. 12 torasik omur ve 12 tane kaburga vardır. Kostaverbral eklemler, her kaburganın ucunun iki bitişik omurga arasına bağlandığı omurun her iki tarafında bulunur. Artrodial veya  Seo hizmeti eklemi olarak adlandırılan bir eklem türü olan kostovertebral eklem, göğüs kafesinin inhalasyon sırasında göğüs kafesi genişledikçe omurgaya doğru hafifçe dönmesine ve hafifçe kaymasına izin verir.
Her bir torakal omurun vücudunun her iki tarafında da, biri omurgal gövdenin tepesinde ve biri de altta olmak üzere, demi-fasetler olarak adlandırılan yarım ay şeklinde bir çift kavis vardır. Komşu omurlar birbiri üzerine yığıldığı için, bir omurganın dibindeki demi-faset, yuvarlak bir soket oluşturmak için bir sonraki omurun tepesinde yansıtılmış bir demi-fasetle yukarı doğru yönelir. Bu, kaburga kafasının iki bitişik omur arasında sıkışıp kaldığı yer.
Ek olarak, enine işlem  Kurumsal Seo bilinen kostovertebral eklemlerin hemen arkasındaki omurların yanlarından çıkan bir çıkıntı , kosta geçişi oluşturan dorsal kosto transvers ligamentin kanala bağlanır. Bu bağ, bir ucunda, kaburga boynu ve tüberkülü olarak adlandırılana, her bir kaburganın arka ya da arka yüzü üzerinde omurganın her iki tarafına yüzeyler üzerine yapışır. Ligamanın diğer ucu, ön veya ön tarafındaki enine işlemin uzunluğu boyunca bağlanır, geriye ve içe doğru yönlendirilir. Bunu yaparken, omurganın arka tarafını, omurganın her iki tarafına paralel enine işlemin ön tarafına karşı yerinde tutar.
Çeşitli bağlar, kaburgaları ve omurları, her kaburganın başını omurgaya karşı tutarak ve eklem hareketini destekleyerek, kostovertebral eklemlere bağlar. Bunlar kapsüler ligament, radiate ligament ve interartiküler ligamanı içerir. Kapsül ligament, kaburga kafasının etrafında bir taç gibi bir daire oluşturur ve onu, bitişik omurların gövdeleri tarafından oluşturulan yuvarlak yüzeyin kenarına bağlar. Her kaburganın başının ön tarafından yayılan ve omurga gövdesinin  Seo uzmanı bağlanan, kabuğun gövdesinin etrafındaki bir daireye giren bir ağacın kökleri gibi kaburga kafasından uzayan radyal bağdır. Diğer taraftan, interartiküler ligament, kostaj başını kıkırdağın düzleştirilmiş bir diskine bağlayan, kostovertebral eklemler içinde bulunur. onun arasında ve omurganın yüzü.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: