Eksenel nedir:



kelimesinin eksenel olarak kullanılan bir çok belirtmektedir sıfat biçimli mil ya da mil ile bağlı olan bir eksene göre,. Axial kelimesi, Seo hizmeti  " alfa" anlamına gelen " al " sonekiyle oluşturulan Latin kökenli " eksen " dir .

Tıp alanında, orada olduğu dönem eksenel iskelet kemikleri yakın veya gövdenin orta ekseninde yer almaktadır beri baş, boyun ve insan vücudunun bagajı oluşturan 80 kemikler, onlar, onlar işlev bu adı taşıyan gösterir İnsan vücudunun ekseni ve apendiküler iskeletin eklemlendiği yer. Eksenel iskelet ve apendiküler iskelet tam iskeleti oluşturur.       


Aynı zamanda, vasküler bitki morfolojisi, ikincil ksilem parankimi eksenel ya da radyal olabilir . Eksenel olarak, hücreler, eksenleri paralel yönlendirilmiştir yüksek kök, ancak, radyal bel eksenine dik açılarda düzenler.

Eksenel simetri
Geometrinin alanında terimi kullanılır aksiyal simetri da referans ile aynı olmalıdır bir rakam ile ilgili olarak bir şekilde eksenel simetri noktalarını belirlemek için, bir eksen etrafında simetri anlamına gelir üzere simetri ekseni ve Onlara katılan segment, ortada bir çizgi ve bir dik açı oluşturur. bir rakam farklı noktaları arasındaki mesafe, başka bir şekilde noktalarına aynı mesafedir.

Diğer taraftan, radyal simetri karakterize edilir çünkü 2 veya daha fazla simetri ekseni aynı düzlemde kesişir ve düzlemi eşit parçalara böler. Radyal uzunluk bir dairenin yarısına ya da çevreye 2Π bölünmüş olarak karşılık gelir.

Eksenel ve radyal
Fizikte eksenel ve radyal terimler kullanılır. Eksenel kuvvet , bir nesnenin eksenel merkezinde, uzunlamasına eksen yönünde hareket eder, bu kuvvetler, eksenel kuvvetin uzunlamasına eksen boyunca ve geometrik merkezin içinden geçtiği zaman, kuvvetin yönüne bağlı olarak sıkıştırma veya gerilme olabilir. nesne eşmerkezli bir kuvvettir ve aksi takdirde eksantrik bir kuvvettir. Kurumsal Seo  Buna karşılık, radyal kuvvet merkezi bir noktadan dışarıya doğru doğrulanır.

Benzer şekilde, eksenel türbin sürekli bir akışlı döner tepkime makinesidir ve akışkan, hızı arttıran ve akışı rotordan geçmeye yönlendiren bir statordan geçer. Öte yandan, radyal ve eksenel pistonlu pompalar , inşaat, otomotiv endüstrisi, vb. Gibi farklı bağlamlarda kullanılan makinelerdir.

Son olarak, bir eksenel Seo uzmanı, basınç oluşturmak için gazlar kullanır ve bir eksenel pompa , gazları pompalamak için hizmet eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?