Kolesterol ile gıdaları bilir
Kolesterol vücut için hayati
bir bileşendir. Bununla birlikte, diyetimiz yüksek kolesterol hayvansal gıdalar
açısından zengin olma eğilimindedir.
Kolesterol ile gıdaları bilir
1 Kolesterol nedir?
2 Gıdalardaki kolesterol içeriği
3 Trans Yağ
4 trans yağ asitleri
dezavantajları
5 Belirtilen gıdalar
Kolesterol için 6
7 Dikkat çekmeye değer ...
Kolesterol nedir?
Kolesterol, yağlardan oluşan Seo hizmeti kan ve dokularının bir
bileşenidir. Yapısına sertlik sağlayan hücresel zarın bir parçasıdır.
Kolesterol vücut için hayati
bir bileşendir. Bununla birlikte, diyetimiz yüksek kolesterol hayvansal gıdalar
açısından zengin olma eğilimindedir. Bu aşırı diyet, lifte düşük diyetle
birleştiğinde ciddi kardiyovasküler hastalıklara neden oldu.
Ayrıca hormonların, safra
asitlerinin ve D vitamininin öncüsüdür.
Aşırı kolesterol LDL'yi
artırarak ve arterlerin tıkanmasına neden olarak ciddi sağlık sorunlarına yol
açar.
Gıdalardaki kolesterol
içeriği
100 gr için gıda Kolesterol mg 100 gr için gıda Kolesterol
mg
Dana beyinleri 2100 Dana
karaciğer 380
yumurta sarısı 1100 Kurumsal
Seo Foei ciğeri 380
Morina karaciğeri yağı 650 tereyağı 250
havyar 440 kalamar 187
Tavuk karaciğer 440 langostino 185
Tavuk yumurtası 401 Gouda
peyniri 110
Trans Yağ
Doğal olarak meydana gelen
doymamış yağ asitleri trans yağlar biçiminde olabilir. Trans yağlar, pişirme ve
hidrojenasyon işlemlerinden elde edilen doymamış (esas olmayan) yağların bir
türüdür.
Bu tür yağlar doğal olarak
geviş getirenlerde bulunur, et ve sütte az miktarda bulunur.
Fakat sorun şu ki, gıda
endüstrisi, çok sayıda üründe görünmesine neden oldu. Bir yandan hidrojenasyon
süreci; bu, oda sıcaklığında yağ, bitkisel yağlardan yağ dokusu almak gibi,
sıvı olan katılaşmaya girişimdir, bu işlem hamur işleri, kurabiye, kek, çörek,
hamur işleri, vs. hazırlanmasında yaygın . yani kolesterol içeren gıdalarda.
Diğer taraftan, trans yağ
asitleri genellikle rafine yağlar, kızartılmış gıdalar, hazırlanan soslar,
mayonezler, hızlı yiyecekler, vb.
Trans yağ asitlerinin
dezavantajları
LDL lipoproteinlerini
artırabilir ve HDL'yi düşürür, bu da diğer kardiyovasküler problemler arasında
kan kolesterolünde artışa neden olur.
Plazmatik zarların
stabilitesini ve işlevselliğini değiştirirler (daha kararlı olan doymuş yağ
asitleri yerine "karıştırılmış" olarak yerleştirilirler).
Omega 3 ve omega 6'nın özünü
kaybederler.
Son çalışmalar, trans yağ
kullanımında, kanser, depresyon, obezite, diyabet ve infertilite artışının
artması gibi bir dizi olumsuz faktör önermiştir.
Belirtilen gıdalar
Lif ve meyve bakımından
zengin besinler olan lif, bağırsak üzerinde kolesterolü sürükleyip dışkıyla
ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir fırça etkisi uygular. Ispanak, karnabahar,
brokoli, patlıcan, biber, şalgam vb. Diğer taraftan, meyve antioksidan
açısından zengindir.
Fitosterol içeren bitki
besinlerinin tüketimini artırın (kolesterol alımını azaltmaya yardımcı olun),
bunları avokado, zeytinyağı, sarımsak, soğan vb.
Kepekli tahıllar, kahverengi
pirinç, kinoa, yulaf, karabuğday vb. Rafine gıdalar ve unları azaltın
Mercimek, nohut, bezelye,
azukis, soya gibi baklagiller tüketin.
Omega 3, iyi kolesterolü
artırmaya yardımcı olur, keten tohumu, chia tohumu, zeytinyağı, fındık, yosun,
quinoa vb. Tohumlarda elde edebiliriz.
Kolesterol bitkileri
Dengeli bir diyetle
birleştirilen bazı bitkiler, kandaki kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya
yardımcı olabilir.
En göze çarpan şeyler
arasında şunları söyleyebiliriz: karahindiba, enginar, rezene, huş ağacı, süt
devedikeni, kuzukulağı, zerdeçal, vb.
Bu dikkat çekicidir ...
sigara, hareketsiz yaşam
tarzı, alkol ve stres Seo
uzmanı diğer faktörler
önerilir iyi bir diyet ile, seviyeleri yüksek kolesterol olması dolayısıyla (en
az 3 kombine sağlıklı alışkanlıklar katkıda bulunmak ve düzenli egzersiz pratik
yapabilirsiniz ya da haftada 4 kez).
Yorumlar
Yorum Gönder