Kolesterol ile gıdaları bilir



Kolesterol vücut için hayati bir bileşendir. Bununla birlikte, diyetimiz yüksek kolesterol hayvansal gıdalar açısından zengin olma eğilimindedir.

Kolesterol ile gıdaları bilir
1 Kolesterol nedir?
2 Gıdalardaki kolesterol içeriği
3 Trans Yağ
4 trans yağ asitleri dezavantajları
5 Belirtilen gıdalar
Kolesterol için 6
7 Dikkat çekmeye değer ...
Kolesterol nedir?
Kolesterol, yağlardan oluşan Seo hizmeti  kan ve dokularının bir bileşenidir. Yapısına sertlik sağlayan hücresel zarın bir parçasıdır.

Kolesterol vücut için hayati bir bileşendir. Bununla birlikte, diyetimiz yüksek kolesterol hayvansal gıdalar açısından zengin olma eğilimindedir. Bu aşırı diyet, lifte düşük diyetle birleştiğinde ciddi kardiyovasküler hastalıklara neden oldu.



Ayrıca hormonların, safra asitlerinin ve D vitamininin öncüsüdür.

Aşırı kolesterol LDL'yi artırarak ve arterlerin tıkanmasına neden olarak ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Gıdalardaki kolesterol içeriği
100 gr için gıda       Kolesterol mg         100 gr için gıda       Kolesterol mg
Dana beyinleri        2100   Dana karaciğer       380
yumurta sarısı         1100 Kurumsal Seo   Foei ciğeri          380
Morina karaciğeri yağı       650    tereyağı        250
havyar          440    kalamar        187
Tavuk karaciğer      440    langostino    185
Tavuk yumurtası     401    Gouda peyniri         110
Trans Yağ
Doğal olarak meydana gelen doymamış yağ asitleri trans yağlar biçiminde olabilir. Trans yağlar, pişirme ve hidrojenasyon işlemlerinden elde edilen doymamış (esas olmayan) yağların bir türüdür.

Bu tür yağlar doğal olarak geviş getirenlerde bulunur, et ve sütte az miktarda bulunur.

Fakat sorun şu ki, gıda endüstrisi, çok sayıda üründe görünmesine neden oldu. Bir yandan hidrojenasyon süreci; bu, oda sıcaklığında yağ, bitkisel yağlardan yağ dokusu almak gibi, sıvı olan katılaşmaya girişimdir, bu işlem hamur işleri, kurabiye, kek, çörek, hamur işleri, vs. hazırlanmasında yaygın . yani kolesterol içeren gıdalarda.

Diğer taraftan, trans yağ asitleri genellikle rafine yağlar, kızartılmış gıdalar, hazırlanan soslar, mayonezler, hızlı yiyecekler, vb.

Trans yağ asitlerinin dezavantajları
LDL lipoproteinlerini artırabilir ve HDL'yi düşürür, bu da diğer kardiyovasküler problemler arasında kan kolesterolünde artışa neden olur.
Plazmatik zarların stabilitesini ve işlevselliğini değiştirirler (daha kararlı olan doymuş yağ asitleri yerine "karıştırılmış" olarak yerleştirilirler).
Omega 3 ve omega 6'nın özünü kaybederler.
Son çalışmalar, trans yağ kullanımında, kanser, depresyon, obezite, diyabet ve infertilite artışının artması gibi bir dizi olumsuz faktör önermiştir.
Belirtilen gıdalar
Lif ve meyve bakımından zengin besinler olan lif, bağırsak üzerinde kolesterolü sürükleyip dışkıyla ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir fırça etkisi uygular. Ispanak, karnabahar, brokoli, patlıcan, biber, şalgam vb. Diğer taraftan, meyve antioksidan açısından zengindir.
Fitosterol içeren bitki besinlerinin tüketimini artırın (kolesterol alımını azaltmaya yardımcı olun), bunları avokado, zeytinyağı, sarımsak, soğan vb.
Kepekli tahıllar, kahverengi pirinç, kinoa, yulaf, karabuğday vb. Rafine gıdalar ve unları azaltın
Mercimek, nohut, bezelye, azukis, soya gibi baklagiller tüketin.
Omega 3, iyi kolesterolü artırmaya yardımcı olur, keten tohumu, chia tohumu, zeytinyağı, fındık, yosun, quinoa vb. Tohumlarda elde edebiliriz.
Kolesterol bitkileri
Dengeli bir diyetle birleştirilen bazı bitkiler, kandaki kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir.

En göze çarpan şeyler arasında şunları söyleyebiliriz: karahindiba, enginar, rezene, huş ağacı, süt devedikeni, kuzukulağı, zerdeçal, vb.

Bu dikkat çekicidir ...
sigara, hareketsiz yaşam tarzı, alkol ve stres Seo uzmanı  diğer faktörler önerilir iyi bir diyet ile, seviyeleri yüksek kolesterol olması dolayısıyla (en az 3 kombine sağlıklı alışkanlıklar katkıda bulunmak ve düzenli egzersiz pratik yapabilirsiniz ya da haftada 4 kez).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: