Kolinerjik bir Sinaps Nedir?



Sinapslar, kimyasal mesajların iletilmesine izin veren hücreler arasındaki bağlantılardır . Mesaj göndermek için kullanılan kimyasallar nörotransmitter olarak bilinir ve önemli bir tür nörotransmitter asetilkolindir. Bir Seo hizmeti  sinaps , asetilkolin üreten bir nöronun diğer nöronlara veya iskelet kas hücrelerine mesaj gönderdiği bir boşluktur .
Mesajlar bir kolinerjik sinapsta iki tip reseptör yoluyla iletilebilir: iyonotropik ve metabotropik. İyonotropik reseptörler sinaps içine salınan asetilkolin ve alıcı hücre zarındaki açık iyon kanallarını bağlar . Polarizasyondaki ortaya çıkan değişim, hangi tip iyonların alındığına bağlı olarak alıcının ateşlenmesine veya ateş etmesine neden olur.
Metabotropik reseptörler proteinleri kullanarak çalışır. Asetilkolin bir kolinerjik sinapsta bir reseptöre bağlandıktan sonra, başka bir protein aktive edilir. İkinci bir haberci olarak adlandırılan bu protein, hücre üzerinde çeşitli etkilere sahip olabilir. Bir iyon kanalının açılmasına neden olabilir veya hücrenin kendisinde değişikliklere neden olabilir.
Bu tip sinaps, kas hareketinde önemlidir. Kaslara mesaj gönderen herhangi bir nöron bir kolinerjik sinaps ile bunu yapar. Serbest bırakılan asetilkolin , kas hücresindeki iyon kanallarını açar ve büzülmesine neden olur. Bazı bakteriyel toksinler asetilkolin salınımını önleyebilir ve nefes almada yardımcı olan kas kasılmalarını önleyerek hayatı tehdit edici etkilere sahip olabilir.
Hücrelerin sürekli aktivasyonunu önlemek için, kullanımdan sonra bu kimyasal sinapstan temizlenmelidir. Sinapstaki alıcı hücre, hücre membranının içinde asetilkolin alır . Asetilkolinesteraz gibi enzimler daha sonra bu nörotransmiteri yıkarlar. Nöronlar, gerektiğinde salınmasını Kurumsal Seo   için sürekli olarak asetilkolin üretirler.
Beyin ve merkezi sinir sistemi de asetilkolin salgılayan nöronların içerir. Burada kolinerjik sinaps çeşitli süreçleri etkileyebilir. Bellek, bu sinapsların dahil olduğu önemli bir süreçtir. Öğrenme, bu sinapsların bağlanmasını güçlendirirken, postsinaptik veya alıcı hücrenin asetilkoline daha duyarlı hale gelmesini sağlar. Alzheimer hastalığının, bu nörotransmitteri üreten hücrelere zarar vererek hafıza sorunlarına neden olduğu ve dolayısıyla sinaptik bağlantıları zayıflattığı düşünülmektedir.
Asetilkolin içeren sinapslar, diğer nöronlar tarafından gönderilen sinyalleri modüle etmeye yardımcı olur. Birçok nöron, birkaç farklı sinapstan kimyasal mesajlar alabilir. Bir modülatör olarak, asetilkolin, hücrelerin ateşlemeyi teşvik etmek yerine, mesajları ateşlemesine ve iletmesine engel Seo uzmanı  . Kolinerjik sinapsdaki aktivite, bu durumlarda, diğer hücrelerden gelen sinyalleri düzenleyebilen girdi sağlar. Bu sinapslarda yeterince güçlü olan önleyici sinyaller, diğer uyarıcı iletimleri geçersiz kılacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: