Kolinesteraz Nedir?



Kolinesteraz, su moleküllerini hidrojen iyonlarına bölerek, asetilkolin (ACh) 'nin kolin ve asetik asite ayrışmasından sorumlu bir enzim türüdür. Böylece, bir kimyasal katalizör olarak davranır. Kolinesteraz, beyindeki sinir hücreleri arasındaki hidroliz olarak bilinen bu süreci yürütür . ACh Seo hizmeti  hafıza ve kas kontrolü gibi nörolojik işlevlere katkıda bulunan bir nörotransmiterdir.
Kolinesterazın asetilkolin, kolin ve asetik asit inaktivasyonunun ortaya çıkan ürünleri amaçlarına sahiptir. Kolin, karaciğerin yağ birikiminin önlenmesi için en iyi bilinen, ancak kalp hastalığının ve bazı kanserlerin önlenmesine katkıda bulunan suda çözünebilen temel bir besindir . Asetik asit sirke tadı ve kokusunu veren renksiz bir sıvıdır ve gıdaların korunması için yaygın olarak kullanılır.
Asetilkolin asetilhidrolaz olarak bilinen ve kırmızı kan hücresi (RBC) kolinesteraz ve eritrosit kolinesteraz olarak da bilinen iki tip kolinesteraz: asetilkolinesteraz (AChE) vardır ; ve resmen asetilkolin asilhidrolaz olarak bilinen ve aynı zamanda plazma kolinesteraz ve butirilkolinesteraz olarak adlandırılan psödokolinesteraz (BChE veya BuChE). AChE, öncelikli olarak ACh'nin hidrolize edilmesiyle bilinir ve ana bölgesi kandır. Karaciğerde genellikle bulunan BChE de ACh'yi hidrolize eder, ancak daha yavaş bir hızda. ACh-benzeri molekül butirilkolini AChE'den daha hızlı işler.
Özellikle BChE eksikliği, psödokolinesteraz eksikliğine neden olur. Bu, cerrahi sırasında bazı anestezik ilaçlara duyarlılık ile karakterize bir anormalliktir. Bununla birlikte, psödokolinesteraz eksikliği sadece hastanın anestezi alması durumunda tetiklenir; bu, süksinilkolin gibi ticari gevşetici ilaçlar olan Anektin, Quelicin ve Scoline ve mivakuryum gibi kas gevşeticileri içerir.
ACh'nin kolinesteraz ile Kurumsal Seo   veya inhibisyonu, bazı tıbbi topluluk üyelerinin bazı hastalıkların gelişimini bu tür bir yetersizliğe bağladığını ortaya koymuştur. Asal bir örnek Alzheimer hastalığıdır, uzun süreli hafıza kaybı özelliklerini sıralayan, tedavi edilemez dejeneratif bir hastalıktır. Alzheimer'ın nedenine ilişkin en eski hipotez, ACh nörotransmitterinin azaltılmasının hastalıktan sorumlu olduğunu iddia eden kolinerjik hipotezdir. Bununla birlikte, asetilkolin bazlı tedavilerin genel verimsizliği nedeniyle çok popüler bir teori değildir.
Yine de, ACh'yi yıkmak için enzimi önlemek için ilaç pazarında “ antikolinesteraz ” lakabına eklenen kolinesteraz inhibitörleri bulunmaktadır. Alzheimer ve diğer demans tipleri ile savaşmak dışında , bir nöromüsküler hastalık olan myastenia gravis'in tedavisi için kullanılmıştır ; ve optik sinir hasarı Seo uzmanı  karakterize bir göz bozukluğu olan glokom . Edrophonium , myastenia gravis için kullanılan kolinesteraz inhibitörüdür, Dyflos ve Ecothiopate ise glokoma uygulanır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: