Kollajen faydaları



Hepimiz kolajen biliyoruz, çünkü on yıllardan beri yaşlanmayı geciktirici kremler ve kozmetik ürünlerinde bir yıldız bileşeni olmuştur, ancak kolajen sizi genç tutmaktan çok daha fazlasını yapabilir.

Kollajen faydaları
1 Kollajen nedir ve ne için?
2 Neden anti-Seo hizmeti  etkisi var?
3 Kollajen kaybı sürecini nasıl tersine çevirebilirim?
4 Kollajen takviyesinin faydaları nelerdir?
Kollajen nedir ve ne için?
Kollajen vücudumuzdaki en bol proteindir ve tüm kaslarımızın ve kemiklerimizin bir parçasıdır, aynı zamanda tendonlar, bağlar, kıkırdaklar, kan damarlarının duvarı, kornea, dişler, deri, saç veya tırnaklar

Gördüğünüz gibi, vücudumuzdaki tüm proteinlerin dörtte birini ve bağ dokusu olarak bilinenlerin% 80'ini temsil ettiği için organizmamız için çok önemli bir bileşendir.



Kollajenin ana işlevi, bu dokulara sertlik, elastikiyet ve direnç sağlayan bir protein ağı oluşturan lifler halinde organize etmektir. Yani, bahsettiğimiz tüm yapıların “bağlandığı” örgüdür. Ayrıca, kolajen lifleri de hayati organlarımızı korumamıza yardımcı olur.

Neden anti-aging etkisi var?
Yıllar geçtikçe kollajen üretimi giderek azalır. 40 yıl sonra, hücrelerimiz bu proteini gıdalardan sentezleme yeteneğini kaybediyorlar ve 60 yıldan fazla bir süredir üretim ortalama% 35 ile 50 arasında azalmış olacak.

İşte bu yüzden, belli bir yaştan itibaren, diğer özelliklerinin yanında deri, kırışıklık, saç (sarkma) ve kırılgan tırnaklar, kaslar, kemikler ve bağlar ile kornea ve sisteminin dejeneratif hastalıkların zayıflığı "sarkık" olması başlıyor olduğunu osteoartiküler.

Kollajen kaybı sürecini nasıl tersine çevirebilirim?
Mantık bize, bu yaşlanma sürecini günlük protein ihtiyacımızı karşılayan yeterli bir diyetle yavaşlatabileceğimizi (ve her zaman kaliteli proteinler olduklarından emin olduklarını) söyler.

Ayrıca, kolajen sentezlemek için gerekli olduğundan, yeterli C vitamini de sağlamalıyız. Yani proteinleri alırsak, fakat C vitamini almazsak, yarı yolda kalırız. Ortalama bir yetişkinin günde yaklaşık 80-120 mg C vitamini ihtiyacı vardır (sigara içenler daha fazla şeye ihtiyaç duyarlar çünkü tütünün serbest radikallerini nötralize etmek için bu vitaminin iyi bir kısmını "harcarlar").

Bu vitaminin ana kaynakları, turunçgiller, Kurumsal Seo   , kivi, gogi, domates, kırmızı biber ve brokoli gibi turpgiller gibi meyvelerdir.

Bazen, diyet nedenlerinden ötürü, ileri yaşta veya kemiklerdeki dejeneratif hastalıklarda hidrolize kollajen ile takviye gerekebilir. Su veya meyve suyuyla karıştırılabilen ve günde bir kaşık dolusu tozlar şeklinde gelir.

Bazı ticari evler bunu magnezyum ve C vitamini ile kombine ediyor.

Kollajen takviyesinin faydaları nelerdir?
"Kaldırma" etkisi: Derine sarkmadan kaçınarak cilde daha fazla sertlik verir.
Kırışıklık karşıtı etki.
Kıkırdağın onarılmasına yardımcı olur (özellikle eklemleri aşırı yükleyen sporcularda ve aynı zamanda menisküs Seo uzmanı  gibi postoperatif dönemlerde de faydalıdır).
Osteoporoz vakalarında kemik yoğunluğunu arttırır.
Osteoartritte eklem ağrısı ve inflamasyonu azaltır.
Saçı ve tırnakları azaltır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: