Kolomb öncesi Trans-Oceanic İletişim nedir?



Kolomb öncesi trans-oceanik temas, 1492'de Christopher Columbus'un gelişinden önce Yerli Amerikalılar ve diğer kıtalardaki insanlar arasındaki temas örneklerine atıfta bulunur. En az iki örnek genellikle doğru olarak Seo hizmeti  kabul edilir - Norsemen, günümüz Kanada'sına gitti ve 1000 yıl boyunca orada koloniler yaptılar ve Polinezyalılar en az 1304 ve 1424 arasında Güney Amerika'yı ziyaret ettiler.

Kolomb öncesi trans-oceanik temas Norse (Viking olarak da bilinir) tarihsel ve arkeolojik kanıtlarla doğrulanır. Viking yerleşmesinin kalıntıları 1961 yılında Kanada'nın Newfoundland şehrinde bulunan L'Anse aux Meadows arkeologları Anne ve Helge Ingstad tarafından ortaya çıkarıldı . Atölye demir ustası, bir marangoz ormanı ve bir tekne onarım alanı da dahil olmak üzere atölyeler ve meskenler ortaya çıkarıldı. Birkaç odalı en büyük bina, 28,8 x 15,6 m (94,5 x 51 ft) olarak ölçülmüştür. Bulunduğundan dolayı, L'Anse aux Meadows, UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olarak adlandırılmıştır.

Norse'in Kolombiya öncesi trans-okyanusal Kurumsal Seo   hakkındaki bu arkeolojik kanıtlar, Grönland'ın batısındaki Vinland adında bir dönemin Viking hikayelerine uymaktadır . Vinland Sagas'a göre, Kuzey Amerika yerleşimi ünlü Viking kaşifi Leif Ericson tarafından kuruldu. Vinland Sagas, daha sonra yerlileriyle çatışma ve çatışmalar nedeniyle koloni çöker. Bugün, kurnaz Ericson'u Christopher Columbus'tan ziyade Amerika'ya ilk Avrupalıya çağırıyor. Vinland Sagas ve beraberindeki arkeolojik kanıtlar, Kolomb öncesi trans-oceanik temasın ilk katı örneğini oluşturuyor.

ilan
2007 yılında , Ulusal Bilimler Akademisi Bildirilerinde yayınlanan bir çalışmada , Arauco Eyaleti, Şili'de bulunan tavuk kemiklerinin, o dönemden itibaren tavukların genetik profilini, Amerikan Samoa ve Tonga'dan 5,000 mil (8000 km) uzakta bulduğu ve Herhangi bir Avrupa tavuğuyla çok az ortak. Bu tavuk kemikleri, İspanyolların gelmesinden çok önce 1304 ve 1424 yılları arasında tarihlendirilmiştir. Üreme çiftlerinden biri, bir parça odun üzerinde yüzen Pasifik Okyanusu boyunca hiçbir zaman bu kadar yolunu Seo uzmanı  , bu süre boyunca Polonyalılar ve Güney Amerika yerlileri arasında Kolomb öncesi trans-oceanik temasın meydana gelmesi oldukça olasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: