Kolon kanseri, önleme ve tedavi nedenleri



Bu yazıda kolon kanserinin nedenleri, semptomları ve bu hastalıkla mücadele için alternatif tedavilerin bize nasıl yardımcı olabileceği anlatılmaktadır.

Kolon kanseri, Seo hizmeti  ve tedavi nedenleri
1 Tanım
2 Kolon kanseri belirtileri nelerdir?
3 kolon kanseri nedenleri
Kolon kanseri için 4 Fitoterapi
Kolon kanseri için 5 Diyet
6 Kolon kanserinin önlenmesi
7 Diğer terapiler
tanım
Kolon kanseri, kolon ve rektum dokularını istila edebilen ve tahrip edebilen anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesini içeren bir hastalıktır. Bu bölümde atık maddelerin (dışkı) birikeceği yer bu yüzden bu kanserin ortaya çıkması için uygun bir yer.

Kolon kanseri belirtileri nelerdir?
Bağırsak alışkanlıklarında değişim.
İshal veya kabızlık (tamamen boşaltılmamış hissi ile).
Dışkıda kan var.
Sebepsiz kilo kaybı.
İştah kaybı
Sürekli yorgunluk.
Kusmaz.
Karın ağrısı veya rahatsızlık.
Dışkı kıvamındaki değişim (inceltici).
Kolon kanseri nedenleri
Bu hastalığın insidansının endüstrileşmiş ülkelerde daha çok gerçekleştiğini söyleyebiliriz. % 80'i sporadik bir kanser olacak ve kalan% 20'sinde kalıtsal risk faktörü var.



Kolon kanserinin bir başka nedeni, 50 yaş ve üzerinde gerçekleşmesi daha muhtemel olduğu için yaştır. Hastalığı geçiren birinci derece akraba olması da riski artıracaktır. Kolorektal kanserin diğer nedenleri: sedanter yaşam tarzı, obezite, tütün, alkol, yağ açısından zengin diyetler ve lif bakımından fakirdir.

Kolon veya rektum, ülseratif kolit, Crohn ve meme, uterus veya yumurtalık gibi diğer kanser türlerine sahip olan veya sahip olan kişilerde bu hastalığa yakalanmada daha büyük bir yatkınlık göstermiştir. Kolon kanserinin nedenlerinin çok farklı olduğunu gördüğümüzde, bu sorunlardan bazılarını gözlemlersek uzmana danışmanız tavsiye edilir.

Kolon kanseri için fitoterapi
Tisane: Karahindiba, Ekinezya, Yeşil Çay (fermente edilmemiş), Lapacho, Amerikan Yonca, Karakafes, Kedi Pençesi ve Ökseotu.
Karışımın bir çorba kaşığı çorbası bir bardak su (230 mi) kaynar. 4-6 dakika arasında duralım. Gergin ve al. Tadı Kurumsal Seo   için Meyan kökü ekleyebilir (hipertansiyon durumunda sakının).

Diğer bitkiler: Muz, Akdiken Sagrada, Ravent, Malva, İrlanda Moss, Psyllium, Alcachofera, anason, Fresno, Jalapa.

Soğan ve sarımsak birlikte onların immünostimülatör fonksiyonları ile kanserle mücadele için büyük olacak iyi bağırsak florasının, koruyacak, bize onun, antiseptik, antibakteriyel ve anti mantar fonksiyonlara, sağlıklı sayesinde bağırsaklarımızı tutmaya yardımcı olacaktır.

Kolon kanseri için diyet
yeme kaçının: beyaz şeker, rafine un, hazır gıdalar, fazla tuz, yağlı yiyecekler füme, kızarmış değil, kötüye (tüketildiği takdirde, tercihen zeytinyağı veya balık yağı yağ alımını azaltarak ) ve kırmızı et tüketimini azaltmak.

Tüketim: tercihen balık ve tavuk, lif tüketmek - meyve gibi zengin yiyecekler, sebzeler (özellikle, marul, ıspanak, marul, kereviz, pazı ve karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası gibi brassicas gibi yeşillik), tohum , fındık (daha az bir ölçüde) ve baklagiller.

probiyotikler (lahana turşusu, miso, Tamari`, su kefir, tempeh) ile bakteriyel florayı Yardım ve önleyici yardım gibi deniz yosunu Hiziki, WAKAME, susam tohumu, badem, fındık, tofu, brokoli, pazı, escarole gibi kalsiyum yönünden zengin besinler tüketmek yulaf ezmesi, portakal ve yumuşak manchego peyniri.

Kolon kanserinin önlenmesi
Tütün ve alkolden kaçının.
Diyette lif tüketin (30-35 g / gün): tam tahıllar, meyveler, sebzeler, kabuklu yemişler, tohumlar ve baklagiller.
Yeterli kilo ver Aşırı kilolu, obezite ve kalorili diyetlerden kaçının.
Düzenli egzersiz yapın.
Her 10 yılda bir kolonoskopi yapın (özellikle risk faktörleri olan kişiler).
Dışkıda göz kanı yılda 1 kez.
Her 5 yılda bir, esnek sigmoidoscopy ile dışkıda oküler kan.
Dengeli beslenme
Diğer terapiler
Johanna Seo uzmanı  protokolü.
Cerrahi: etkilenen kısım çıkarılacak veya kolonoskopi yapılacaktır.
Radyasyon tedavisi
Kemoterapi.
İmmünoterapi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: