Latitude nedir?



Coğrafi bölgedeki enlem , Dünya'nın ekvatordaki yüzeyinde, meridyeninin dereceleriyle sayılan bir nokta arasındaki mesafedir . Meridyen, kutuplardan geçen kuzey ve güneydeki karasal kürenin en fazla yarım dairesidir. Kelime, " genişlik " anlamına gelen " latus " ve " kalite veya Seo hizmeti  " i ifade eden " -tud " ifadesiyle oluşan Latince kökenli "latitudo " dur.


Enlem , ekvatorun düzlemi ile yeryüzünün yüzeyindeki bir nokta arasında mevcut olan açıdır. Enlem, Greenwich'in meridyeni boyunca ölçülen ekvator için bir mesafedir ve ilgili mesafe derece (°), cinsiyetler arası dakika (') ve cinsiyetsel ikinci (' ') olarak ölçülür, ekvatorun 0 °' si ile 90 ° arasında değişebilir. Kuzey kutbunun ° N'si veya Güney kutbunun 90 ° 'si.

Göre üzere bu Ekvator tartışırken üzerinde ise yarım küre, Kuzey enlem ve Ekvator aşağıda ise güney enlem ve 2 şekilde temsil edilir: koordinat ait yarım küre gösteren, örneğin 20 °, N ya da ilave 20 ° S ya da hiç kuzey enlem belirtmek için sayı önce pozitif bir değer, güney enlem negatif işaret, sayı önce ilave örneğin -10 40' 59 '' ° ', 10 derece, 40 bir enlem demektir lat dakika ve 59 saniye. Güney ve olumlu işaret + 10 ° 40'59 "ile olmanın" en fazla 10 derece, 40 dakika ve 59 saniyedir. Kuzey.

İklim enlem ile bağlıdır çünkü o alınan güneş enerjisi miktarını ayarlar ile alt sırayla, yüksek irtifa, Ekvador ve kutuplara yakın uzak şehir ve bu nedenle soğuk iklime sahiptir: örneğin bir bölge veya belirli bir konumda, yükseklik, ekvator yakınındaki şehirler ve yüksek sıcaklıklar ile sıcak veya tropikal iklimin tadını çıkarır.

Yukarıdaki ilgili olarak, enlem 3 arsa 3 ana alana ayrılır: intertropical bölge , Yengeç Dönencesi'nin ve Oğlak Dönencesi, ağırlıklı olarak tropik iklim ve orman, savan ve çöl ekosistemleri arasında yer alan; Ilıman zon , kutup çemberleri ve tropikler arasında, ılıman, subtropikal ve subpolar bir iklime sahiptir, ormanlar, çayırlar ve çöller ekosistemi vardır; Kuzey Kutbu, Antarktik, kutup çemberi tarafından tanımlanan alanlar arasında kurulan kutup bölgesi, soğuk iklime sahiptir, çünkü güneş yılın hiçbir zamanında yoğunlukla etkilenmez ve tundra bir ekosistem olarak görülür.

Öte yandan, astronomide Kurumsal Seo   , ekliptik arasında, göksel alanda düşünülen noktalardan birine doğru olan açısal mesafedir . Bu mesafe derece (°) olarak temsil edilir.

Enlem sözcüğü , uzunluk ya da uzunluk olarak bilinen büyük boyutun aksine, düz ya da figürlerin sahip olduğu 2 ana boyuttan en küçüğünü belirtmek için kullanılır .

Enlem ve boylam
Uzunluk , meridyenlere göre ölçülür ve ekvator ile Greenwich Meridyeni arasındaki mesafe, doğu veya batı (W) için 0 ° - 180 ° arasında gidebilen derece (°) olarak ölçülür. Greenwich meridyeni meridyen 0'dır ve dünyayı batı yarım küresi ve doğu yarım küreye ayırır. Buna karşılık enlem , ekvatordan kutuplara kadar ölçülür, enlem çizgileri paraleldir ve 0 ° ila 90 ° arasındadır ve ekvator paraleldir 0 ve dünyayı kuzey yarım küreye ve güney yarım küreye ayırır.

Enlem ve boylam, yer yüzeyinin veya herhangi bir bölgenin noktalarının konumlarını belirlemeye izin veren yer veya coğrafi koordinat tanımlarıdır. Bunlar haritadaki bir nesnenin, bölgenin, gerçeğin, vb. Tam yerini ve dolayısıyla yeryüzündeki gerçek konumunu sağlar. İlk önce enlemin ve sonra uzunluğun belirtilmesi dikkat çekicidir.

Enlem ve yükseklik
İrtifa , deniz seviyesine göre Seo uzmanı bir noktanın yüksekliği veya düşey uzaklığıdır, deniz seviyesinin üzerindeki yükseklik olarak bilinir. Aksine, enlem , yeryüzündeki ve ekvatordaki bir nokta arasındaki mesafeyi belirtir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: