Meridiano nedir:



Meridiano , bir isim olarak işlev gördüğünde , Coğrafya'da , Dünya'nın iki kutbundan geçen ve tüm karasal alan boyunca uzanan bir çevre oluşturan hayali çizgiye başvurabilir . Aynı şekilde, karasal dünyanın bir kutbundan diğerine giden semisirüslerin her birinin meridyen Seo hizmeti  da alırlar .


Böylelikle coğrafya alanında meridyenleri bir araya getiren fonksiyonlar çoktur. Bir tarafta, gezegendeki farklı saat dilimlerini hesaplamaya hizmet ederler . Öte yandan, Dünya üzerindeki her bir yerin coğrafi uzunluğunu belirlememize izin veriyor ve gezegendeki herhangi bir yerin yerini hesaplamayı mümkün kılıyor.

In geometrisi , tek bir meridyen devrim küresel bir yüzey ekseninden geçen kesişme hattı olarak tanımlanabilir.

Olarak astroloji hakkında Öte yandan, bir meridyen gezegen kutuplarının her birinden geçen hayali bir çizgi, hem de doruk ve en alt noktaya olan bir daire yer küre etrafında gider izleme referans noktası.

Son olarak, meridyen , bir sıfat olarak işlev gördüğü zaman , öğlene ait veya oraya ait olanı ifade eder: "meridyen saati". Ayrıca, çok açık veya çok aydınlık olarak kabul edilen bir şeyi belirlemek için kullanılabilir: "Bana doğrudan açıklık ile anlattı". Buradaki kelime, 'öğle saatine göre' anlamına gelen Latin meridiānus'tan gelir.

Greenwich Meridian
Coğrafyada, Greenwich meridyeni ya da meridyen tabanı, sıfır meridyen ya da ilk meridyen , gezegendeki her bir yerin coğrafi boylam derecelerinin ekvatorda sayıldığı gibi adlandırılır. İsmi, Greenwich'in İngiliz kasabası aracılığıyla dünyanın iki kutbundan geçen 0 ° meridyentin hayali Kurumsal Seo   kaynaklanıyor.

Meridian 180
Olarak meridyen 180 ya da Greenwich meridyen 180 ° açı ile ilgili olarak, meydana antimeridiano bir denilen. Bu nedenle, uluslararası tarih çizgisini belirlemek için 180. meridyen temel olarak kullanılmaktadır.

Meridyen ve paralel
meridyen ve paralellik enlem ve boylam derecelerini saptamak için hizmet hayali çizgilerdir. Bunlar, meridyenlerin karasal dünyanın her iki kutbundan geçen çevrelerken, paralelliklerin Equator Seo uzmanı paralel olan ve enlemi belirlemek için bir temel olarak hizmet eden daha küçük daireler olduğu yönünden farklıdırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Eksenel nedir: