Son Gün Azizleri İsa Mesih'in Temelci Kilisesi nedir?



Sonuncu Gün Azizleri (FLDS) İsa Mesih'in köktendinci kilisesi, Son Gün Aziz kilisesi ailesinin bir parçası olan bir mezheptir. Diğer herhangi bir Son Gün Aziz kilisesinden tamamen bağımsız olan FLDS Kilisesi, son  Seo hizmeti Kutsal Güne Dayalı Aziz Mesih İsa Mesih Kilisesi'ne ne dini ve ne de örgütsel olarak bağlıdır. Altı ila on bin kişilik üyeliğin toplam üyeliğiyle, köktendinci tarikat, Son Günler Hareketi içindeki küçük mezheplerden biridir.

FLDS Kilisesi, Mormon köktenciliği olarak adlandırılan Son Günler dindeki bir olgunun parçasıdır . Efsaneye göre, LDS Kilisesi başkanı John Taylor 1877'de özel bir görev için bir grup erkek arayarak bir araya geldi. Çok eşlilik ya da çoğul evlilik uygulamasından vazgeçmek için LDS Kilisesi'ne çok fazla baskı getirildi . Kuşkusuz, bu erkek grubu Taylor tarafından yönetildi ve kurumsal kilise bir gün onu reddetmeyi seçse bile uygulamayı sürdürme misyonuyla suçlandı.

20. yüzyılın ilk yıllarında, FLDS olarak bilinen şey, günümüzün Hilldale, Utah ve Colorado City, Arizona bölgesinde bir topluluk kurdu. Kısa Dere topluluğu olarak adlandırılan yer, çoğul evliliğin gerekli bir doktrin ve uygulama noktası olduğuna ikna olmuş olan herhangi bir Son Günlü Aziz için bir sığınak teklif etti.

ilan
1935 yılında, LDS Kilisesi, kısa bir süre önce başlamış olan bölünmeyi tamamlayarak, kısa dere sakinlerini resmen aforoz etti. John Y. Barlow grubun örgütlenmesinin sebebini, grubun ruhsal ve zamansal iyiliğini denetlemek için merkezi bir yönetim oluşturdu. Grubun peygamberiyle Kurumsal Seo, grubun manevi olarak yorumlanması ve gruptaki erkeklere eşlerin atanmasının yanı sıra, sendikanın manevi olarak kabul edildiği anlaşılan evlilik veya mühür törenlerinin başlaması için bir Başkanlık Divanı oluşturuldu. geçerli. Konsey nihai olarak dağıtılacak olmasına rağmen, Konsey her ne kadar grubun peygamberinin elinde yer almasına rağmen, Konsey Jeffs'in yönetiminin çoğunda işlev görmeye devam etti.

FLDS için manevi lider olarak, peygamber, hangi erkeğin çoğul bir eş olarak hangi erkeğe atanacağını peygamberin belirleyeceği anlamına gelen Yerleştirme Yasası olarak adlandırılan şeyin yönetiminden sorumludur. Peygamber ayrıca, kocasının kilisenin önderliğine sadakatsiz sayılması durumunda, yerleştirmeyi iptal etme ve kadına ve çocuklarına başka bir adama da verme yetisine sahiptir. Kilise, reşit olmayan kız çocuklarını çoğul eş olarak, diğer Mormon Poligacı gruplarının inanç sisteminin bir parçası olmayan bir pratiğe yerleştirmek için saldırıya uğramıştır. Çok eşlilikle birlikte, bu köktendinciler Birleşik Enoch Emri olarak bilinen şeyi uygularlar. Esasen her şeyin ortak olduğu bir topluluk olan Birleşik Emir, kilisenin üyeleri tarafından işgal edilen tüm mülklerin yanı sıra iş için kullanılan binalara da sahipti.Avukatın bürosu.

21'inci yüzyılın başlarında, kilise Eldorado, Texas yakınlarında mülk satın aldı. Mevcut peygamber ve başkan Warren Jeffs'in önderliğinde, birkaç üye mülkiyete taşındı ve büyüyen bir topluluk kurdu. YFZ Çiftliği (Zion için Yearning için kısa) olarak adlandırılan bu bileşik, aynı zamanda inşa edilen ilk FLDS tapınağının da sitesidir. Diğer topluluklar şu anda Utah ve Arizona'da, ayrıca Colorado'daki bazı üyeler ve Kanada'nın bazı kısımlarında kalmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde İsa Mesih'in Son Zaman Azizleri Lideri Warren Jeffs, Ağustos 2006'da Nevada'da tutuklandı. Jeff'in Seo uzmanı resmi suçlamalar arasında, 2002 yılında bir reşit olmayan kişilere cinsel tacizde bulunmak için bir komplo kurdu. ve kovuşturmadan kaçınmak için uçuş. Buna ek olarak, Kilise, 2005 yılında Güney Yoksulluk Kanun Merkezi tarafından işletilen nefret grubu listesine , Jeffs'in akınına yaptığı açıklamalara dayanarak yerleştirildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Costovertebral Eklemler Nelerdir?

Arrector Pili Kas Nedir?

Latitude nedir?